Uw product verwerkt zoals u het wilt. Snel, efficiënt en duurzaam.

Tummers zoekt samen met u naar de ideale inrichting voor uw proceslijn. Afhankelijk van de kwaliteit én kwantiteit van uw eindproduct zijn de mogelijkheden eindeloos. We richten het proces namelijk volledig in naar uw behoefte. Onze machines verwerken uw product met het grootste gebruiksgemak en de grootste precisie tot schone aardappelen, friet, schijfjes en zelfs vlokken.

Duurzaamheid door innovatie


Proceslijnen van Tummers staan wereldwijd bekend om hun innovatieve karakter op het gebied van duurzaamheid (grondstofverbruik, energieverbruik, waterverbruik) en kwaliteit (laag uitvalpercentage, onderhoudsarm en optimaal rendement).

Turnkey oplevering


Tummers levert uw proceslijn werkend van A tot Z bij u op locatie op. Na de inbedrijfstelling zorgen we bovendien dat onze professionals uw medewerkers trainen in de bediening en het onderhoud van de installaties.

Waslijn

Een grondige reiniging van aardappelen is van groot belang voor het verdere verwerkingsproces. Tummers ontwikkelt hiervoor continu nieuwe, duurzame technieken. De inrichting van uw wasproces is afhankelijk van de mate waarin de aardappelen vervuild zijn en het product waarin u deze wilt verwerken.

Schillijn

Onze schillijnen leveren een hoogwaardig eindproduct met minimaal schilverlies. De conditie van uw aardappelen, het benodigde eindproduct en de capaciteit bepalen de stappen in het proces. Wij verzorgen de optimale combinatie van apparatuur. Desgewenst vormen we de emissie terug tot heet water, wat toepasbaar is voor andere doeleinden. Dit levert u een duurzame, emissievrije schilinstallatie op.

Snijlijn

Het snijden van consumptieaardappelen luistert erg nauw. Dit is misschien wel de belangrijkste stap bij het verkrijgen van een perfect eindproduct. Tummers Food Processing Solutions stelt daarom een hoogwaardig snijproces samen op basis op uw behoeften, met een aaneenschakeling van innovatieve snijtechnieken.

Vlokkenlijn

Onze turn key vlokkenlijnen produceren moeiteloos enorme capaciteiten vlokken en zetmeel uit aardappelpuree. De optimale combinatie van machines met in het hart onze Drum Droger staat hierbij garant voor de hoogste efficiëntie. Deze samenstelling en onze jarenlange ervaring leveren samen een zo hoog mogelijke capaciteit, tegen zo laag mogelijke kosten.

Frietlijn

Het juiste vochtgehalte en een gecontroleerde olietoevoer zijn essentieel bij de productie van frites. Onze complete frietlijnen combineren exact de juiste stappen voor een krokant bakresultaat. Door de integratie van ons geavanceerde snijsysteem in deze proceslijn levert het productieproces altijd de gewenste lengte op, of uw eindproduct nu recht of gekronkeld is.