Snijlijn

Het proces

Het snijden van consumptieaardappelen luistert erg nauw. Dit is misschien wel de belangrijkste stap bij het verkrijgen van een perfect eindproduct. Tummers Food Processing Solutions stelt daarom een hoogwaardig snijproces samen op basis op uw behoeften, met een aaneenschakeling van innovatieve snijtechnieken.

Stap 1: Sorteren

Omdat niet elke aardappel even groot is, belanden ze vanuit elke denkbare situatie bij aankomst in de snijlijn eerst in de continusorteerder. Deze machine sorteert de aardappelen aan de hand van hun diameter op grootte, waarna de Tummers AGF-pomp de producten per diameter naar de juiste snijkop verpompt. Het geselecteerde aantal snijblokken en de maatvoering van de messen hangen daarbij af van het tonnage en de verschillende diameters van het ingevoerde product.

Stap 2: Snijden

De gesorteerde aardappelen worden door de AGF-productpomp op de juiste snelheid en zonder beschadigingen richting het messenblok gepompt. Speciaal ontworpen technieken zorgen hierbij dat de aardappelen verenkeld worden en trapsgewijs de juiste snelheid behalen, zodat het snijproces optimaal verloopt. De gepatenteerde Tummers Fin aligner zorgt vervolgens dat de aardappelen perfect gecentreerd het snijblok ingaan, waardoor deze niet beschadigen en het eindproduct ongeacht afmeting of vorm altijd de optimale lengte heeft.  De perfecte uitlijning en het Tummers snijblok beperken de kans op ‘feathering’, met als resultaat een optimaal productrendement en een minimale olieopname tijdens de bereiding.

Stap 3: Ontwateren & slivers sorteren

De op hoge snelheid gesneden producten wordt na het snijproces vertraagd op een ontwateringsband om beschadiging te voorkomen. De ‘slivers’ die voortkomen uit het snijproces, worden vervolgens door een sorteermachine gescheiden van de producten met de gewenste grootte. Doordat de slivers worden hergebruikt in bijvoorbeeld een vlokken- of specialiteitenlijn, gaat er niets van uw product verloren en voorkomt u voedselverspilling.

Stap 4: Waterrecycling 

Het binnen de snijlijn circulerende pompwater wordt gedurende het proces gereinigd in een balanstank. Zetmeel zakt naar de bodem van de tank en wordt afgevoerd voor andere toepassingen, terwijl het gezuiverde water voortdurend teruggevoerd wordt voor hergebruik binnen het gesloten systeem. Deze waterbesparende en onderhoudsvriendelijke oplossing voorziet u van een gecontroleerd waterniveau met een constante kwaliteit van het pompwater.