Belangrijke specificaties
Op aanvraag

Poedermolen unit

Explosiebeveiliging voor de Poedermolen. Door de hoge snelheden en metalen onderdelen in de Poedermolen is er kans op explosie. Als er een explosie plaatsvindt, zal deze gecontroleerd via de schoorsteen de fabriek verlaten. Twee doseersluizen zorgen ervoor dat er geen open verbinding is met de aanvoer van vlokken en de afvoer van poeder.

DRUK VERLAGEN
De luchtaanzuigleiding is zo ontworpen dat deze weerstand biedt aan de drukgolf die ontstaat bij een explosie. In de filterunit van de schoorsteen is een explosiepaneel geplaatst. Dit paneel zal door de druk van de explosie scheuren, waardoor de drukstoot via de ventilatorschoorsteen afgevoerd. Bij het breken van het explosiepaneel wordt direct een signaal gegeven, waarna de twee doseersluizen tot stilstand komen.

CONTINUE FILTRATIE
De filterunit zorgt voor een continue filtratie van stof uit de lucht, waardoor de concentratie van stof en lucht zoveel mogelijk wordt geminimaliseerd. De opvangtrechter en het eindstuk van de filterkast is gemaakt van extra dik plaatmateriaal, en versterkt met ribben om de krachten die vrijkomen bij een explosie op te vangen en zo de schade te beperken.

Voordelen

  • Voldoet aan ATEX-richtlijnen

  • Compacte inbouw poedermolen

Doe een aanvraag

  • Bijlage toevoegen
  • Upload (pdf, word)
  • * verplichte velden